Над 18 000 добруджанци вече имат персонален идентификационен код

981 физически лица са декларирали до момента доходите си за миналата година в офиса на НАП в Добрич от началото на данъчната кампания за 2021 г. По електронен път са подадени 714 декларации - чрез персонален идентификационен код или с електронен подпис, което е над 73 % от общия брой.

Над 18 000 добруджанци вече имат персонален идентификационен код

През 2020 г. над 80 на сто от физическите лица са декларирали доходите си по електронен път. Очаква се над 13 000 физически лица да подадат годишни данъчни декларации, а срокът да сторят това е 5 май. Това съобщи за Добрич Онлайн Красимир Павлов -главен експерт в звено "Комуникации" при ТД на НАП Варна. 275 фирми да подали декларации за годишния си финансов резултат за 2020 г.



Съветваме гражданите да пазят своето здраве и да пестят времето си, като използват интернет, за да декларират доходите си и да изплатят дължимите данъци, посочи експертът. Той припомни, че вече над 18 000 добруджанци притежават персонален код. Само през миналата година 5000 души са поискали и са получили от офиса на НАП в Добрич своите персонални кодове.

В случай, че клиентите на НАП решат да дойдат пред гишетата на приходната агенция, те трябва да спазват противоепидемичните мерки - физическа дистанция, предпазни маски, дезинфекция на ръцете. А в помещенията на местния офис на НАП се дезинфекцират редовно, според изискванията на здравните власти, уверяват от ведомството.