Започва ваксинирането на записаните в електронния регистър в Добрич

Записаните, пожелали да се имунизират за текущата седмица са 190 души, а записалите се за следващата седмица са 390 лица

Започва ваксинирането на записаните в електронния регистър в Добрич

Започва имунизирането на лицата, заявили желание да се ваксинират срещу коронавирус чрез електронния. Той е достъпен на адрес https://his.bg/bg/reservation, където всеки гражданин може електронно да се запише. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция в Добрич. 



Днес в два от ваксинационните кабинети ще се извършват имунизации. За текущата седмица записалите се желаещи са общо 190 лица от областта, като 125 от тях са пожелали да бъдат имунизирани с иРНК ваксина. За следващата седмица записалите се през електронния портал са 390 души.

„Създадена е организация и след прозвъняване на всяко едно от записаните лица, те се насочват към имунизационните кабинети. Същевременно комбинираме работата на кабинетите с поставянето на втора доза на лицата, които са определени приоритетно с Националния ваксинационен план – фази от първа до трета, включително. Паралелно продължава ваксинирането в завършваща фаза на лицата, заети с организирането и провеждането на изборния процес“ – заяви директорът на РЗИ - Добрич д-р Ангелова. Тя уточни, че към настоящия момент на записалите се за ваксиниране чрез електронния портал се предлага възможност за имунизация с препарата AstraZeneca и допълни, че всеки, които предпочита друг вид ваксина, може на по-късен етап да се регистрира отново.