Д-р Желязков: Очаква се от понеделник да бъдат преустановени плановите операции

Очаква се Министерството на здравеопазването да издаде заповед за ограничаване на плановите дейности в болниците в области, в които заразените с коронавирус са над 200 на 100 000 население. Добрич също попада в червената зона по заболяемост от Ковид – 19.

Д-р Желязков: Очаква се от понеделник да бъдат преустановени плановите операции

По думите на директора на Многопрофилната болница за активно лечение в града д-р Георги Желязков се очаква от понеделник да бъдат преустановени плановият прием и операциите, които нямат спешен характер.


„Тъй като Добрич е в червената зона, най-вероятно ще преустановим плановите си дейности. Към момента няма официално издадена заповед от здравното министерство, но очаквам това да се случи в понеделник” – посочи още д-р Желязков. 

От есента в МБАЛ – Добрич е въведен пропускателен режим. Свижданията са забранени с цел предпазване на пациентите от заразяване с Ковид -19. 

„Пропускателният режим позволява на близките да доставят храна и санитарни продукти на пациентите в болницата между 12 и 13 часа. Това е отвореният прозорец през деня. През останалото време е ограничен притока на външни лица”, заяви директорът на лечебното заведение.  

Към момента в Ковид отделението на болницата в Добрич са настанени 35 души. Интензивният сектор остава със запълнен капацитет. 

Само един лекар е дал положителна проба, като е с относително лека симптоматика.