Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево

Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево днес, 9 февруари. В рамките на визитата си тя посети Дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, Домашен социален патронаж към Община Генерал Тошево, както и Център за обществена подкрепа – ЦОП. Целта на посещението беше да се запознае със социалните услуги, предлагани на територията на общината.

Социалният министър Деница Сачева посети Генерал Тошево

В Домашен социален патронаж и в Центъра за обществена подкрепа тя бе придружавана от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той запозна министъра с това по какви социални програми и мерки работи Общината в условията на пандемия и не само. Градоначалникът наблегна на факта, че във време на тежка криза именно социалните услуги са тези, които крепят рисковите групи – самотноживеещите хора, инвалидите, многодетните семейства, хората без доходи.



Министърът на труда и социалната политика също коментира ситуацията в контекста на извънредната обстановка и широко разгърнатата социална политика на ведомството, което тя оглавява. Деница Сачева не скри задоволството от видяното в общината.

Кметът Валентин Димитров зарадва социалния министър с подарък – комплект от шест тома на Йордан Йовков.