Обстановката се нормализира, но има населени места без ток и вода в областта

Нормализира се постепенно обстановката на територията на област Добрич. Няма подадени сигнали за бедстващи хора. Това съобщи дежурният в Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.

Обстановката се нормализира, но има населени места без ток и вода в областта

За изминалото денонощие в областта са станали пет пътно-транспортни произшествия с материални щети. От Областно пътно управление информират, че 18 машини работят по главните направления в областта, като се очаква по-късно през деня поетапно пътищата да бъдат отворени за движение.



Снеговалежът и силният вятър през вчерашния ден причиниха множество аварии. Към 6:00 часа без електрозахранване са населени места в областта в различни общини, както следва:

- в община Добричка: Полковник Иваново, Полковник Минково, Полковник Свещарово, Стожер, Долина, Соколник, Царевец, Славеево, Батово, половината от селата Одърци и Плачидол, както и части от Поп Григорово, Владимирово, Бдинци,Вратарите и Орлова могила;

- в община Каварна: Септемврийци, Белгун, части от Поручик Чунчево и Българево;

- в община Г. Тошево :Писарово,Снягово.

В останалите общини на територията на областта не е подадена информация за населени места без електрозахранване.

Нарушено е и водоснабдяването в областта. Без вода в община Добричка са селата Плачи дол, Бдинци, Вратарите, Козлодуйци, Владимирово и част от Ведрина.

Не работят помпени станции Батово, Долина, Дъбрава и без вода са селата Батово, Долина, Козлодуйци, Смолница, Златия, Сенокос, Дъбрава,Балканци, Кремена и Гурково, Григорово, Бранище, както и високите части на град Добрич.