Добрич се включва в инициатирата Lunch Break Run

Lunch Break Run е събитие, което ще се проведе едновременно в Добрич, Варна, Балчик, София и Барселона.

Добрич се включва в инициатирата Lunch Break Run

Добрич и Балчик се включват в масова инициатива за популяризиране на спорта сред хората. Тя ще се проведе на 7 януари. Основната идея на Lunch Break Run е освен липсата на социализиране, която изпитваме в нашето ежедневие, да се преодолее и липсата на спорт и активен начин на живот.  



„Ще опитаме по един нов начин, като отделим 30 минути от нашата обедна почивка, без значение дали сме на работа, в хоум офис, или в дистанционно обучение, да разнообразим деня си и да се погрижим за тялото си като излезем да спортуваме”, сподели за Добрич Онлайн Бояна - един от организаторите и доброволец в еко селището „Доброжънци”.

Идеята за организирането на спортните събития е на добричлийката Теодора Добрева, която живее в София. Бояна се свързала с нея и предложила Добрич да се присъедини към инициативата. 

Първото събитие в рамките на Lunch Break Run ще се проведе този четвъртък, 7 януари, в градския парк на Добрич и крайбрежната алея на Балчик. Началото ще бъде дадено в 12:30 часа пред паметника на Свети Георги в областния град и до Морксата гара в Балчик.