Започна подмяната на част от водопроводите в село Кардам

И в село Кардам започна изпълнението на проект „Рехабилитация на част от водопроводната мрежа на с. Спасово, с. Кардам и с. Люляково, Община Генерал Тошево“ по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Започна подмяната на част от водопроводите в село Кардам

Няколко дни преди това ремонтните дейности стартираха в село Люляково, където и в момента върви подмяната на водопреносното трасе.



Сега работа започна и в село Кардам. Ще бъде извършена рехабилитация на част от водопроводната мрежа в селото. Възстановяване на улични настилки по трасето на водопровода ще бъдат направени по улиците „Червеноармейска“, „Славянска“, „Янтра“, „Марица“ и „Осъм“. Цялостно възстановяване на уличната настилка пък ще бъде извършено на улиците „Марица“, „Родопи“, „Албена“ и „Добротица“. Стойността на проекта само за село Кардам е на стойност 1 927 964.82 лева с ДДС. 

Тръбите, които се поставят, са дебелостенни и притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлотационнен живот.

В обхвата на проекта са включени подмяна на водопровод по осем улици, като след тяхното изпълнение две улици ще бъдат изцяло асфалтирани, а по останалите шест ще се извърши частична рехабилитация по протежението на водопровода.

Общата стойност на проекта за трите села е 4 145 620,04 лева без ДДС или 4 974 744,05 с ДДС, от които 1 222 075,57 с ДДС са предвидени за строително-монтажните работи в село Люляково.