Състоянието на онкоболната Жули от Добрич се подобрява, кампанията за лечението й продължава

Преди около три години Жулиета Василева чува страшната диагноза - карцином на шийката на матката. Тогава започва нейният кошмар и всекидневната й борба за живот.

Състоянието на онкоболната Жули от Добрич се подобрява, кампанията за лечението й продължава

През януари тази година й откриват вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв, това приковава жената на легло. Заради усложненото състояние и малкото килограми, лекарите в България не се ангажират да я лекуват. Единственият й шанс за спасение е клиника в Турция, където тя се намира в момента. За лечението обаче са нужни средства, непосилни за младата жена и нейното семейство. 



За Жули е организирана благотворителна кампания. Тя се провежда под формата на базар във фейсбук, средства се събират и по банков път. До момента за лечението на Жули са похарчени около 110 хиляди лева, а химиотерапията и имунотерапията все още не са започнали. Причината е, че по време на престоя в лечебното заведение на Жули са направени още две операции по спешност. Мария Петрова, която е един от инициаторите на кампанията сподели, че състоянието на младата жена вече се подобрява. 

„Към момента се възстановява от двете операции, чувства се много добре. Само след операцията е качила около 8 килограма, което е много добра новина, защото ние доста време се надявахме по-бързо да качи килограми. Явно от двете операции има доста голям ефект. Вече е 44 килограма, в момента е в операционния сектор, след операцията ще бъде преместена в онкологичното отделение. Следват химиотерапии и стабилизиране на състоянието. Вече лекарите ще преценят кога можем да започнем с химиотерапиите с цел намаляване на тумора. Доста по-добре е вече, раздвижват я, доста добре се развиват нещата”, сподели тя. 

Точна сума, която е необходима на младата жена да оздравее, няма, защото изникват непредвидени разходи. След двете тежки операции тя трябва да започне химио и имунотерапия, за които отново ще са нужни средства. 

„Предния път започнахме да събираме пари за химиотерапия и имунотерапия, но се случиха тези две операции по спешност, които бяха около 35 хил. евро, ние ги нямахме тези пари, те си висяха като разход в болницата. Много сме благодарни на всички, защото около 68 000 лева се събраха за около 10 дни, за да можем да покрием тези разходи. Много сме благодарни на хората, призовавам всички да не спират да помагат, защото една майка наистина се нуждае от помощ, за да си гледа детето. Не знаем още колко разходи ще трябват, но в момента събираме още средства за имуно и химиотерапия, които предстоят. От тук нататък продължава лечението. Една вливка на химиотерапия е 8 500 евро, те са й назначили две. Още около 20 500 евро ще ни трябват за терапиите”, каза още Мария Петрова.

Средствата в помощ на Жули се събират главно в групата във фейсбук „Базар в помощ на Жули” и по банков път. 

Ние най-вече разчитаме на базара, който сме направили. Там всеки може да продава, вече имаме около 4000 членове, всеки може да си купи нещо, което му трябва в полза на Жули. Другият начин е дарителската сметка в Уникредит, чрез нея се превеждат парите към болницата. Другият вариант е пейпал за хората, които живеят в чужбина. Кампанията върви на приливи и отливи, защото не знаем точно каква сума ни е необходима и вече като ни кажат от болницата, ние отново активираме кампанията и призоваваме хората.  За сега върви доста добре, преди да й направят операциите, които бяха по спешност средствата се бяха изчерпили. Ние нямахме никакви средства, но за 10 дни бяха събрани 68 000 лева. 

Жулиета е майка на четиригодишно момченце, което отправи видеопризив в социалните мрежи. Малкият Коко сподели, че за Коледа не иска играчки, а само неговата майка да оздравее, за да може да се прибере и да се грижи за него. 

Коко наистина иска мама да се прибере, пита за мама. Той иска мама да се прибере, не иска подаръци за Коледа, като цяло е много миличко дете, не иска подаръци за Коледа, а само мама да се прибере и да си играе с мама.  След клипчето, което пуснахме доста хора и жени се включват, искат да пращат подаръци на Коко, за да го зарадват, наистина доста пари се събраха и сме много благодарни. 

Мария Петрова призовава хората да не спират да подкрепят Жули, за да може тя да се възстанови и да се прибере при детенцето си. 

Дарителска сметка в Уникредит:

IBAN: BG 02UNCR 7000

1524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Василева