Тервел с богата коледна украса

Тервелчани се радват на богата коледна украса. Тя е разположена в няколко къта.

Тервел с богата коледна украса

Любимият на всички Дядо Коледа и неговата помощница Снежанка очакват малки и големи на фона на красива коледна елха на големия фонтан, а на малкия – шейна, елени и светеща арка. 



На откритата сцена можете да видите коледна пейка, дърво на желанията, светеща топка, в която може да се влезе и традиционното коледно дърво, аранжирано пред общината. Светещи пана по уличното осветление посрещат хората в различните части на града. 

Коледната украса на Тервел не е закупена, тя е изработена. Подбрани са идеи и концепции за безопасни изделия, технология и материали за работа. Екипът на читалището е подбрал модели за дневна украса и хората са я изработили сами. 

Фигурите, които красят фонтаните, са изработени от Добринка Цонева, Николинка Илиева, Пепа Гичева, Иван Луков, Милко Станчев. Тяхно дело са фигурите на Снежанка, Дядо Коледа и шейната.

Конструкцията на светещата топка е изработена от Хиньо Иванов, всички други светещи елементи по фонтаните сцената и площада, декорирането и монтажа им са направени от Венко Стратиев, Явор Нейков, Никола Костов и Иван Костадинов.

За елхата и осветлението пред общината са се погрижили Господин Господинов и Боян Бонев. Дневната украса на елхата е изработена от Женя Йорданова и Ангелина Станкова.

В изработването на елементите за коледната пейка и дървото на желанията са участвали Галина Апостолова, Пенка Найденова, Цанка Жечкова, Виолета Янкова, Добринка Йорданова.

Цялостната работа по изработването и монтажа на украсата е била под ръководството на  Севдалина Колева.

Концепцията за украсата, подборът на материалите, организацията на работа са дело на кметския екип, като водещи са идеите и работата на младия зам.кмет Велчо Велчев.

Светлините на коледната украса ще бъдат запалени в 17:00 часа на седми декември, без тържество. Кратко филмче от различните кътове на светещата коледна украса ще бъде публикувано в официалните страници на Община Тервел.