Каварненската група DO SHO BAND с нова коледна песен

Коледа е време за надежди, мечти, вълшебства и за връщане в детството. Каварненската поп-рок група DO SHO BAND ще ви зареди с всичко това с новата си песен „Тази Коледа”, която момчетата са записали от различни краища на света. Текстът и музиката са дело на Георги Дачев.

Каварненската група DO SHO BAND с нова коледна песен

„Песента се казва „Тази Коледа”, защото тази Коледа ще бъде малко по-специална от другите. Текстът и музиката са мои, изпълняват ги DO SHO BAND. Напук на всичката тази лудост, която се случва около нас, трябваше да направим едно такова парче. Коледа е един от празниците, на който не трябва да нарушаваме традициите. Въпреки всичко, което ни се случва, ние трябва да запазим добрия дух. Не трябва да падаме духом, въпреки всичко, което ни се случва.  В песента се разказва как с моите приятели сме се събрали вкъщи, празнуваме и очакваме Дядо Коледа,  в крайна сметка на вратата не почуква Дядо Коледа, а Дядо Мраз, който е изморен и иска от нас да му помогнем да раздаде подаръците. Ние се превръщаме в джуджета и в негови помощници и разнасяме подаръците на децата в града, докато той си почива”, сподели фронтменът на бандата Георги Дачев. 


Коледа е празник на семейството, на веселието, ден, в който забравяме всичко лошо, което ни се е случило и сякаш светът спира и всичко става малко по-добро. Точно това е нещото, което иска Георги да предаде на всеки, който чуе парчето. 

„Песента е на български език и ще се слуша в България, исках нашите слушатели да усетят Коледата по-близо до себе си, Дядо Коледа когато аз бях малък беше Дядо Мраз, често той се оказваше наш съсед. Това не ме спря да вярвам в него, защото той не е човек, той е олицетворение на добрия белобрад старец, всичко е бяло и чисто. Той носи подаръци, кара децата и големите да се усмихват. Дядо Мраз е аналог на Дядо Коледа в България и аз реших да го направя така, защото когато кажеш Дядо Мраз някак по-топличко ти става. Дядо Мраз може да е навсякъде, Дядо Мраз може да е зад ъгъла, той може да ни е съсед, но винаги трябва да го търсим по-близо, отколкото си мислим, че е.  Дядо Мраз се крие във всеки от нас и трябва по-често да се научим да го показваме”, сподели той. 

Георги Дачев иска да предаде на слушателите усмивки и мъничко надежда за утрешния ден. 

„В такива времена, в които всичко е счупено, това нещо може да те накара малко да помислиш и да видиш хубавата страна. Не всичко е само лошо, не всичко е само добро. Както това, което се случва в момента не е само лошо. Моето пожелание за слушателите за Коледните празници е да бъдат здрави, да не забравят, че има едно по-хубаво реално от това, в което живеем сега и то ще се върне, само трябва да вярваме и да се изправим, да не сме толкова тъжни, защото нашият народ винаги е бил силен и винаги е намирал начин да се справи сам, ако е нямало кой да му помогне. Пожелавам здраве, надежда и приятно слушане”, каза още Георги Дачев. 

Премиерата на песента ще е утре, на фейсбук страницата на DO SHO BAND и в канала на групата в YouTube. Видеото към парчето е дело на Валери Маринов.