Клуб „Майчина грижа”: Нека подпомогнем талантливите деца на Добруджа

Въпреки че тази година традиционният бал на дамския клуб „Майчина грижа” в Добрич няма да се състои заради пандемията от коронавирус, благотворителната инициатива в полза на даровитите деца на Добруджа продължава.

Клуб „Майчина грижа”: Нека подпомогнем талантливите деца на Добруджа

Традиционният бал на клуб „Майчина грижа” се отменя, но благотворителната инициатива продължава



Сърцатите дами ще представят в редица видеоклипове тазгодишните кандидати за стипендианти, които да получат подкрепа, за да продължат да се развиват в своята област. 

Историята на клуб „Майчина грижа” датира от далечната 1885 година, когато също в тежки времена подобна организация е създадена от дамите на Добрич. През 1996 година той отново се възражда с единствената задача да подпомага децата, които полагат усилия, имат талант, трудят се и успяват въпреки тежките удари и условия в своя живот. 

Всяка година дамският клуб „Майчина грижа” провежда благотворителен бал, наречен „Голямата нощ на доброто в Добрич”, за съжаление, предвид ковид кризата, тазгодишното му издание няма да се състои, но доброто продължава. Дарения се събират на следната банкова сметка:

СНЦ „Майчина грижа” – Добрич
IBAN: BG16BPBI79381059854101
BIC: BPBIBGSF
ЮРОБАНК АД

Документите на новите стипендиантите се приемат до 10 декември, като по традиция децата ще получат първите стипендии в навечерието на коледните празници. 

„Обръщаме се към всички хора, които досега са били гости на бала, които досега са си закупували покани, самите ние ще направим дарение, защото не можем да оставим децата без средства. Искрено се надявам, че въпреки трудностите, хората ще откликнат”, сподели председателят на клуба Сабина Дукова. 

Клубът „Майчина грижа” е подготвил за всички дарители вълнуващо интернет преживяване, с което да каже „Благодаря!”.