Проект на община Добричка предвижда реновиране на Каралезката чешма

Община Добричка ще подаде проектно предложение за развиване на туристически продукт, което придвижда реновиране на Каралезката чешма и създаване на музейна екпозиция в читалището в с. Стефан Караджа. Това стана ясно на провело се днес редовно заседание на Общинския съвет.

Проект на община Добричка предвижда реновиране на Каралезката чешма

Проектното предложение „Развиване на туристически продукт за исторически, културен, образователен и развлекателен туризъм  на територията на община Добричка” е по процедура чрез подбор на МИГ – Добричка „Подкрепа за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура”, финансирана от Програмата за развитие на селските райони. 



Основното предизвикателство на проекта е, чрез инвестиция в реновирането на Кралезката чешма и чрез създаване на музейна експозиция в Народното читалище „Асен Златаров” в с. Стефан Караджа, да се съхрани и подобри съществуващата инфраструктура, да се реновира уникална локация, която да предоставя възможност за исторически, културен, образователен и развлекателен туризъм. За постигане на целите Община Добрич ще развие съществуващ туристически продукт, който да повиши атрактивността на територията и да привлече туристи. 

Дейностите по проекта отговарят на приоритетите на Общинския план за развитие 2014 -2020 година.