26 медицински служители са дали положителни проби за COVID-19 в областта през последната седмица

За периода от 16 до 22 ноември в област Добрич са регистрирани общо 470 случая на COVID-19, информира Регионална здравна инспекция.

26 медицински служители са дали положителни проби за COVID-19 в областта през последната седмица

26 от положителните резултати са на медицински персонал - 3 лекари, 12 медицински сестри, 2 фелдшери, 8 санитари, 1 рехабилитатор. От Здравната инспекция съобщават, че през изминалата седмица с положителни проби за заболяването са 14 учители, 2 помощник-възпитатели, 4 лица - персонал в детски ясли и трима ученици.


Вследствие на положителни резултати под карантина са поставени учениците от - трети „а“ клас от СУ „Й. Йовков” в гр. Тервел, учениците от третите и четвъртите класове в ОУ "Йордан Йовков" в с. Спасово, общ. Ген. Тошево, учениците от първи „б“ клас в ОУ „Антим първи” в гр. Балчик, децата от една група в ДГ „Знаме на мира” в гр. Балчик, ДГ в с. Божурово, общ. Добричка и децата от втора група в ДГ № 27 в гр. Добрич.

През изминалата седмицата общият брой изследвани с RT - PCR тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 591. Общият брой карантинирани лица за областта - 639.

От потвърдените 470 случая през седмицата, 47 са хоспитализирани, от тях 6 са настанени в Oтделението по анестезия и интензивно лечение, информират от РЗИ.