10 преподаватели и трима ученици са дали положителен резултат за Ковид-19 през миналата седмица

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова препоръчва онлайн обучение за всички ученици от ОУ „Отец Паисий“ в село Батово

10 преподаватели и трима ученици са дали положителен резултат за Ковид-19 през миналата седмица

От 9 до 15 ноември под карантина са поставени ученици от трети „Д“ клас в СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич  и един преподавател, трети „В“ клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града, както и учениците от четвърти „Б“ клас от СУ „П.Р.Славейков“.  Далите положителни резултати за Ковид-19 учители за отчетния период са 10 и 1 помощник-възпитател. Трима са учениците от областта, инфектирани с новия коронавирус през миналата седмица. В област Добрич под карантина са петима учители и 29 ученици, извозвани с автобус от основното училище в село Батово, община Добричка. 



Училището в село Батово преминава към обучение в електронна среда

С цел ограничаване на риска от разпространение на заразата сред преподаватели и ученици, директорът на РЗИ в Добрич д-р Светла Ангелова е препоръчала на Регионалното управление на образованието в Добрич временно да се преустанови присъственото обучение за всички ученици от ОУ „Отец Паисий“ в село Батово, община Добричка и да се премине към обучение в електронна среда за минимум 14 дни, считано от 16 нормври. При четирима преподаватели от училището има регистрирани положителни резултати за COVID-19.