Близо 100 младежи са участвали в областния конкурс за есе „Промени ли ни изолацията към по- добро?!“

Необикновената ситуация, пред която е изправен светът, вълнува всеки, поставя много въпросителни, безброй усещания, отговори или решения

Близо 100 младежи са участвали в областния конкурс за есе „Промени ли ни изолацията към по- добро?!“

В четвъртото издание на областния конкурс за есе организаторите от Община Добрич, Младежкия център в Добрич и Фондация „Лумос“ - България поставиха темата „Промени ли ни изолацията към по- добро?!“. Целта беше да провокира децата и младите хора да споделят преживяванията си по време на изолацията и да се замислят как това се е отразило на техния живот и семейство, на живота на приятелите и съучениците им и хората с увреждания.



Младежкият център в Добрич и Фондация „Лумос“ обявиха конкурс за есе „Промени ли ни изолацията към по-добро?!“

В електронната пощенска кутия на Младежкия център в Добрич са пристигнали общо 98 есета, чиито автори на възраст от 11 до 19 години разказват, размишляват и дават различни отговори. 75 от получените есетата са от Община Добричка , Добрич, Балчик, Генерал Тошево и Шабла. Други 23 автори от различни точки на страната, сред които Смолян, Благоевград, Карнобат, София, Русе и Якоруда, също са изпратили своето мнение провокирани от актуалната тема, въпреки че по силата на регламента не могат да бъдат допуснати до журиране.

Всички есета са предоставени на компетентното жури, което за поредна година ще определи най-добрите сред тях. То е оглавено от Сашо Серафимов, председател на Дружеството на писателите в Добрич, и членове Петранка Божкова, филолог, поет, член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти, Мария Методиева, филолог, председател на Фондацията „Св. Николай Чудотворец“ и Снежана Ванкова, социален педагог, ръководител на Фондацията „Лумос“ в Добрич.