Отпушване: Божинов бележи два в португалското

Валери Божинов най-сетне се отпуши за новия си отбор Спортинг (Лисабон) и отбеляза 2 гола за победата над Жил Висенте с 6:1 в VIII кръг на португалското първенство.

Отпушване: Божинов бележи два в португалското
Националът Валери Божинов се включи блестящо в мача на Спортинг (Лисабон) срещу Жил Висенте, завършил с убедителното 6:1 за домакините. Двубоят бе от VIII кръг на португалския шампионат, в който 25-годишният български нападател вкара първите си 2 гола с екипа на "лисабонските лъвове".

Божинов се появи на терена на "Жозе Алваладе" в 74-ата минута на мястото на Диего Капел. Само 5 минути бяха нужни на Валери да се разпише за 5:1. Българинът получи пас от Даниел Карисо и прати топката под плонжа на вратаря на гостите Адриано.

В добавеното време Божинов оформи крайното 6:1. Диего Рубио му подаде и българинът от малък ъгъл във вратарското наказателно поле се разписа за втори път.

След убедителната победа Спортинг (Лисабон) се изкачи на 3-ото място в класирането в Португалия, като вече има 17 точки, изоставайки само на 3 от лидерите Порто и Бенфика. Жил Висенте е девети с 9 т.

Треньорът на Спортинг (Лисабон) Домингош Пасиенсия бе доволен от навлизащия във форма българин след категоричния успех.

"Този Божинов искам да виждам. С удоволствие наблюдавам как самочувствието и увереността на Валери се възвръщат. Когато пристигна при нас той имаше някои проблеми, но като треньор аз знаех, че мога да се справя с тях", заяви наставникът.