Забранява се разполагането на сергии и атракциони за празниците на град Генерал Тошево

Забранява се разполагането на сергии и атракциони за празника на Генерал Тошево - 8 ноември. Това реши Общинският кризисен щаб, във връзка с превенцията от разпространение на COVID – 19, сериозното повишаване на броя на заразени в цялата страна и въведените нови ограничителни противоепидемични мерки.

Забранява се разполагането на сергии и атракциони за празниците на град Генерал Тошево

Целта е предотвратяване струпването на много хора на едно място. Част от събитията от празничната програма също отпадат, други ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на здравния министър.    



По време на срещата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от местната власт във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината. Провежда се засилен контрол и проверка на всички търговски обекти в града и селата. Всеки петъчен ден, когато се провежда общинският пазар, също има засилен контрол. Във всички детски градини и училища на територията на общината се извършва сутрешен филтър и дезинфекция.

На заседанието на Щаба стана ясно, че към дата 30 октомври, пациентите с положителен PCR-тест на територията на Община Генерал Тошево са 5. Един от тях се намира в болнично заведение, а другите четири са на домашно лечение. Под карантина са поставени 10 лица.