Участници от 10 държави се включват в онлайн изданието на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“

18 изявени млади поп изпълнители от десет държави ще се конкурират за призовите места в онлайн изданието на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“2020.

Участници от 10 държави се включват в онлайн изданието на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“

По традиция елитният форум, организиран от Община Добрич и Младежкия център, се провежда през месец май. Тази  година, поради ситуацията с COVID пандемията, 29-ото издание на конкурса „Сарандев“  протича в онлайн формат. Новият регламент беше популяризиран на 18 септември, а резултатите ще бъдат обявени на 9 ноември. Крайният срок за приемане на заявки приключи. Участие са заявили певци от България, Русия, Чехия, Сърбия, Молдова, Узбекистан, Казахстан, Турция, Египет, Беларус, както и от 22 населени места от цяла България - Добрич, Варна, Пловдив, София, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Ямбол, Димитровград, Каспичан, Севлиево, В. Търново, Ловеч, Казанлък, Карлово, Габрово, Своге, Шарково, Троян и Шипка.


Участниците в конкурса са на възраст от 11 до 30 години, разпределени в три възрастови групи. Те се представят с видеа на две песни, специално подготвени за конкурса - песен на роден език и песен по избор без ограничение на времетраенето.

Видеозаписите могат да бъдат видяни в YouTube канала на Младежкия център в Добрич.