Окръжен съд – Добрич задържа добричлия, обвиняем за убийство

Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 41-годишния Тихомир К. С. от Добрич.

Окръжен съд – Добрич задържа добричлия, обвиняем за убийство

Окръжната прокуратура поиска спрямо него да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, тъй като му е повдигнато обвинение за това, че на 28.07.2010 г. в местността „Бивака”, находяща се в землището на с. Одърци, област Добрич, в условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия.

 

Представителят на държавното обвинение посочи днес, че непосредствено след извършване на престъплението, Тихомир С. се е укрил при родственик в Гърция. Срещу него е била издадена Европейска заповед за арест, по която е той е бил задържан от гръцките власти. На 21.10.2011 г. Тихомир С. е предаден на българските власти и на 22.10.2011 г. той е привлечен като обвиняем.

 

Осъждан е 9 пъти, голяма част от присъдите му са наложени за тежки умишлени престъпления - кражби, блудство, изнасилване, хулиганство, унищожаване на чужди движими вещи и други.

 

Наказван е ефективно с лишаване от свобода. „Налагани са му големи наказания, но очевидно не са изиграли превантивна роля”, посочи прокурорът. „Укриването му в чужбина и предишните осъждания показват, че спрямо Тихомир С. трябва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, в противен случай би се осуетило наказателното произвоство”, смята държавното обвинение.

В последната си дума Тихомир С. заяви: „Може да съм всякакъв, но не съм убиец” и помоли съда обективно да прецени.

Окръжен съд – Добрич, установи, че от събраните в досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Съдът взе предвид, че то е тежко умишлено престъпление и е извършено при опасен рецидив, а Тихомир С. вече е осъждан 9 пъти, ефективно е търпял наказания, и има лоши характеристични данни. Тези обстоятелства налагат спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Окръжен съд – Добрич, подчерта, че деветте му досегашни осъждания, заедно с ефективно изтърпените наказания, налагат извода за реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. С тези аргументи Окръжен съд – Добрич, задържа под стража Тихомир С.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.