ОИЦ – Добрич представя антикризисни икономически мерки за работодатели с европейско финансиране в град Добрич

Областният информационен център в Добрич, в партньорство с Enterprise Europe Network ще проведе информационно събитие на тема „Европейска подкрепа за работодатели по време на пандемия“.

ОИЦ – Добрич представя антикризисни икономически мерки за работодатели с европейско финансиране в град Добрич

То ще се състои на  23 октомври от 10 часа в голямата заседателна зала на Община Добрич.



По време на събитието ще бъдат представени актуалните и планирани процедури и мерки за работодатели за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19, подкрепени от Оперативните програма „Развитие на човешките ресурси“ и „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Работодателите ще бъдат запознати с възможностите на финансова подкрепа за запазване и осигуряване на заетост, изграждане на детски кътове на работното място, осигуряването на оперативен капитал за малките предприятия и за реорганизация и адаптиране на работните места в контекста на COVID-19. Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати, дейности и разходи. Присъстващите ще бъдат запознати и с начина на кандидатстване, етапа на оценка и договаряне.

Екипът на Enterprise Europe Network – Добрич ще представи услугите извършвани от Европейската мрежа по време на пандемия.

Участието в информационното събитие е безплатно. Може да се регистрирате за участие до 21 октомври (ТУК).