Пенсионерите от Шабла отпразнуваха 1 октомври

В условия на извънредна епидемична обстановка, възрастните хора от пенсионерски клуб “Надежда“ в Шабла, отбелязоха своя празник.

Пенсионерите от Шабла отпразнуваха 1 октомври

Срещата се състоя на къмпинг „Добруджа“ в ресторант „Ловна среща“. Всеки уважил празника беше посрещнат по стар български обичай с хляб, сол и цвете.



Мария Димитрова – председател на Общинския съвет на Съюза на пенсионерите 2004 –Шабла поздрави празнуващите и благодари на общинското ръководство за оказаното съдействие и внимание. Топли думи изрече и Зорка Махалнишка – председател на ПК „Надежда“ Шабла. Специални гости на възрастните хора бяха кметът на община Шабла, Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева. Кметът на общината изрази уважението и преклонението си към мъдростта и опита на по-възрастните. Пожела им да са живи и здрави, и да помагат на младите. Председателят на Общинския съвет, д-р Й. Стоева също поздрави събралите се и им предаде поздрави от техните приятели-пенсионери от Полша, които гостуваха миналата година за празника на плодородието. 

Най-възрастните сред празнуващите бяха Вярка Стоянова на 82 години и Иван Михайлов на 85. От името на общинското ръководство възрастните хора получиха кошници с плодове.

В края на празника всички си пожелаха здраве и догодина пак да се срещнат.