Окръжен съд – Добрич задържа германец по Европейска заповед за арест

На 25.10.2011 г. Окръжен съд – Добрич, ще произнесе решението си по искането на Прокуратурата в Мюнхен, да им бъде предаден постоянно пребиваващият в България германския гражданин 47-годишния Петер Т. Кл. Той е издирван с Европейска заповед за арест за осъществяване за разследване по обвинение за фалшифициране на чуждестранни лични документи, предназначени за продажба на чужди граждани, нелегално пребиваващи в Германия – общо 18 случая.

Окръжен съд – Добрич задържа германец по Европейска заповед за арест
По тази причина на 14.10.2011 г. Окръжен съд - Добрич Окръжен съд – Добрич, му наложи мярка за неотклонение задържане под стража до приключване на съдебното производство за екстрадицията му.

Днес Петер Кл. даде пред Окръжен съд – Добрич, съгласие за незабавно предаване на германските власти за изпълнение на Европейската заповед за арест. Той има право да се откаже писмено от това съгласие в три дневен срок и тогава съдът ще разгледа делото по общия ред.

Окръжен съд – Добрич, прие днес справки на Окръжен следствен отдел и на ОД на МВР, които сочат, че срещу Петър Кл. не се водят досъдебни производства и не е осъждан в България.