Турнир по табла, посветен на Деня на Добрич, проведе ГЕРБ-Добрич

Турнир по табла, посветен на Деня на Добрич, проведе ГЕРБ-Добрич

Празничен табла турнир, посветен на Деня на Добрич – 25 септември, се проведе днес. В него взеха участие 13 състезатели на различни възрасти, сред които и две жени. Включиха се и трима представители на Териториалната организация на глухите.


Участниците бяха поздравени от народния представител от ГЕРБ Даниела Димитрова, която пожела турнирът да премине в спортсменски дух и да спечели най-добрият, но най-големият успех ще е, ако се създадат нови приятелства.

Наред с таблоиграчите, които традиционно се включват в турнирите, организирани от ГЕРБ, имаше и такива, които участваха за първи път. Един от тях е Димитър Петров. Младият мъж е и победителят в днешния турнир. На второ и трето място се класираха съответно Живко Тодоров и Петър Георгиев, които са едни от най-ревностните участници в състезанията.

Турнирът по табла е единственият в региона и се организира от Старейшини ГЕРБ - Добрич. Той се провежда под патронажа на народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова.

Клубният ръководител на Старейшини ГЕРБ-Добрич Красимир Масурски награди победителите, които получиха красиви купи, медали, грамоти и парични награди. Поощрителна награда имаше за най-добре представилата се дама Ивелина Недкова.

Вече трета година ГЕРБ-Добрич организира турнири по табла по повод Трифон Зарезан, Осми март, Великден, Деня на Добрич и Коледа.

Състезателите играят на професионални табли, предоставени с любезното съдействие на „Леопард Трейдинг“.