Ученик инсценира отвличането си за 30 бона

15-годишен ученик инсценира сам отвличането си, за да получи от вуйчо си 30 000 лева. Когато нещата станали сериозни, младежът сам признал, че с двама приятели са инсценирали отвличането за пари.

Ученик инсценира отвличането си за 30 бона
Ученик в Строителния техникум във Велико Търново инсценира собственото си отвличане, за да получи от вуйчо си 30 000 лева.

В понеделник вуйчото на момчето подал сигнал в полицията, че племенникът му е отвлечен от маскирани, които искат откуп от 30 хиляди лева. След като вече звънял в МВР, 39-годишният мъж получил ново обаждане да даде парите, защото иначе племенниът му щял да бъде убит.

В полицията веднага започнали разследване, за да установят, че ученикът сам е измислил схема за своето отвличане. Вчера той помолил класната си да го освободи по-рано от час. Качил се на автобус за Плевен, където го чакали негов 19-годишен приятел и гаджето му.

Тримата се отправили с кола към Бяла Слатина, откъдето е родом младежът. По пътя той звънял два пъти на вуйчо си, за да му каже, че е отвлечен.

Когато стигналив града и отишли в дома на другото момче, което учавало в схемата, "похитеният" се изплашил, защото случаят вече станал сериозен.

Тогава решил да отиде при леля си, на която също разказал версия с отвличането, а междувременно полицията вече арестувала съучастника му.

Тогава младежът вече се обадил на вуйчо си, разказал истината и помолил да го приберат.