ПФА “Добруджа” с богата културна програма, вечер с ансамблите на Североизтока ще се състои в Добрич (ВИДЕО)

Богата и наситена културна програма предстои на Професионалния ансамбъл “Добруджа” в Добрич, с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

ПФА “Добруджа” с богата културна програма, вечер с ансамблите на Североизтока ще се състои в Добрич (ВИДЕО)

Тя ще започне с концерт в Балчик на 18 септември, където ПФА "Добруджа" ще вземе участие на Националния фолклорен фестивал "Море от ритми". 



Следващото предвидено събитие е “Добруджа пее и танцува”. В него участие ще вземат Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска. Концертът ще се състои в навечерието на Деня на Добрич. Любителите на фолклора ще могат да се насладят на танци и песни в Летния театър от 18 часа на 24 септември. 

Вечери с ансамблите на Североизтока са предвидени в богатия културен афиш. В програмата участие ще вземат местният професионален ансамбъл, Професионалният фолклорен капански ансамбъл в Разград и ПФА “Мизия” от град Търговище. Концертът ще се проведе на 1 октомври от 18 часа в Летния театър в Добрич.

“Подобно нещо се прави за първи път между нашите три ансамбъла. Всеки сам по себе си е красив, с необятен фолклор, със страхотни музиканти, певци и танцьори.  Гарантираме едно изключително професионално майсторство на трите ансамбъла”, посочи Стоян Господинов.

Вечери с ансамблите на Североизтока ще се състоят в Разград и Търговище, съответно на 5-и и 12-и октомври. В заключение главният художествен ръководител на ПФА “Добруджа” сподели, че очаква една наситена с концерти година. Наблюденията му са, че хората имат нужда от фолклорни събития.