Десетки доброволци се включиха в благотворителната кампания за деца в неравностойно положение от с. Стожер

Десетки граждани се включиха в благородната кауза, инициирана от Виолета Кирова от Добрич, за подпомагане на деца в нужда от с. Стожер преди първия учебен ден. Доброволците донесоха дрехи, обувки, играчки и пособия за учене, за да зарадват малчуганите от добричкото село.

Десетки доброволци се включиха в благотворителната кампания за деца в неравностойно положение от с. Стожер

В село Стожер има над 200 деца, които се обучават в учебното и детското заведение.


„От предната кампания за подпомагане на семейства без доходи и работа заради пандемията от коронавирус ни останаха доста детски дрехи. И ми дойде идеята да зарадваме някъде деца за първия учебен ден. Много мислихме за кои села и решихме да бъде в Стожер, тъй като там има детска градина и училище. Разговаряхме с кмета, който потвърди, че има доста деца в нужда и организирахме инициативата”, каза пред Добрич Онлайн Виолета Кирова. 

Кметът на с. Стожер Илко Митков също присъства на кампанията. Той сподели, че инициативата за събиране на дрехи за децата в нужда е прекрасна и изрази надеждата си да има все повече хора с големи сърца, готови да помагат на нуждаещите се. 

Следващата кампания ще бъде обявена в най-скоро време, все още не е решено за кое село ще бъдат събирани дарения, но се предполага, че ще бъдат подпомогнати децата от община Крушари.