Гран при, наградата на кмета и още 4 отличия спечелиха от Студио „Сарандев“ в конкурс

Гран при, наградата на кмета и още 4 отличия спечелиха от Студио „Сарандев“ в конкурс
В 19-ото издание на престижния международен конкурс „Речни ноти“ в Тутракан истински фурор са предизвикали с представянето си талантите на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич.

От вокалната школа съобщават, че певците са спечелили най-престижните награди. Гран при е завоювал Александър Петров, а Наградата на кмета - Стефани Маринова. Двете награди са с еднакво парично изражение. Още четири отличия са заслужили възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова - първа награда е грабнал Мартин Стоянов в трета възрастова група, трета награда Денислава Димитрова във втора възрастова група, втора награда е спечелила  Жана Стефанова в пета възрастова група.В четвърта възрастова група, в която се дават само три награди, придружени от едногодишни стипендии от МОН,  Студио „Сарандев“ са имали двама участника – Димитрина Германова и Росен Петров. Димитрина, която вече е спечелила такава стипендия от МОН със завоюваната първа награда в Пловдив през миналия месец, е нямала право на място в челната тройка. За сметка на това е за изключителното си представяне е получила специална парична награда от спонсор на конкурса. Росен е останал само на крачка от третото място, но е участвал в Гала концерта, в който се изявиха най-добрите. Всички участници в Гала концерта са влезли в битка, наречена „Война на гласовете“ за определяне на носителите на двете най-престижни награди – Гран при и „Наградата на кмета“.От 14 участници, 6 са били представители на Студио „Сарандев“ – истинско признание за високото ниво на добричката певческа школа. Интересното е, че Александър Петров и Стефани Маринова по време на награждаването са получили първи награди, които са завоювали в пета възрастова група. В края на Гала концерта, след приключването на „Войната на гласовете“, те са разбрали, че са определени от журито да грабнат двете най-големи отличия на конкурса. С техните изпълнения е бил закрит големият певчески форум.Журито е било с председател  композиторът Хайгашод Агасян, а членовете Димчо Рубчев – диригент, Васил Делиев – композитор и диригент, Николай Текелиев – журналист, Атанас Стоянов – радио водещ.Тази година, поради епидемиологичната обстановка в страната, Международният конкурс „Речни ноти“ е бил организиран  в два етапа при индивидуалните изпълнители – онлайн етап и присъствен. От изключително големия брой подали заявки, до присъствения етап са допуснали само 42-ма участници, разпределени в пет възрастови групи. В Тутракан са се събрали истински таланти и отлични певци от Разград, Варна, Добрич, София, Русе, Пловдив, Горна Оряховица, Севлиево, Ямбол, Петрич, Силистра, Несебър, Шумен, Търговище, Плевен, Карлово и др.


В другите две категории на конкурса – „Песни от мюзикъли и филми“ и „Вокални ансамбли“ надпреварата е преминала виртуално. Информация за класирането в тези две категории ще бъде изнесена на 26-ти август на фейсбук страницата на „Речни ноти“.


Този престижен международен форум, с дългогодишни традиции, се организира от Община Тутракан и Общинския център за извънучилищни дейности в Тутракан. Организаторите са отчели изключително голям интерес, породен от  възможността да се участва онлайн – общо 350 подадени заявки от страната и чужбина.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+