Двата Центъра за подкрепа за личностно развитие в Ген. Тошево спечелиха проекти за предоставяне на съвременни условия за работа

Това съобщиха от пресцентъра на добруджанската община

Двата Центъра за подкрепа за личностно развитие в Ген. Тошево спечелиха проекти за предоставяне на съвременни условия за работа

Двата Центъра за подкрепа за личностно развитие – Центърът за работа с деца и Ученическото общежитие са спечелили проекти по Националната програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие”.



По модул „Подкрепа на децата и учениците за работата в ЦПЛР по чл. 49, ал. 1, т. 1 и ал. 4 от ЗПУО – центрове за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта и астрономически обсерватории и планетариуми“, Центърът за работа с деца  е спечелил проект за кабинет в направление „Изкуства“ на стойност 15 351,48 лв.

По Модул „Подкрепа на учениците за работата в ЦПЛР по чл. 49, ал. 3 от ЗПУО – ученически общежития, чиято дейност не се организира от училища“, Ученическото общежитие е спечелило  проект на стойност 9 613,07 лв.

За пръв път Министерството на образованието разработва национални програми, насочени към обслужващите звена и два центъра в Генерал Тошево не са пропуснали възможността да кандидатстват. 

Да поздравим колегите и да им пожелаем успех в реализацията, написаха още от местната администрация.