Две областни дербита предстоят на старта в Трета лига

На 8 и 9 август е предвидено да започнат битките на североизток

Две областни дербита предстоят на старта в Трета лига

В ЗС на БФС – Варна бе изтеглен жребият за новото първенство в Североизточна трета лига. Участие в шампионата ще вземат 15 футболни отбора, като сред тях има пет представители на Добричка област. Още в I кръг на надпреварата предстоят две регионални дербита. На стадиона в Дончево на 8 или 9 август, когато е предвидено да стартират мачовете, една срещу друга ще се изправят единайсеторките на бронзовият медалист от миналия сезон „Устрем“ и „Септември“ /Тервел/. На терена с изкуствена трева в Добрич пък ще спорят тимовете на два от новаците в групата – „Интер“ и „Спортист“ /Генерал Тошево/. Бившият участник във Втора професионална лига – „Черноморец“ /Балчик/, от своя страна приема в Белия град състава на „Черноломец“ /Попово/.



Друг интересен двубой в откриващия кръг се очертава този между домакините от „Шумен 2007“ и „Спартак“ /Варна/. От Зоналния съвет на футболната централа в морската столица направиха уточнението, че не е изключено датите за началото на първенството да претърпят лека корекция, свързана с епидемиологичната обстановка в страната и евентуалните разпореждания на здравните власти. Срещите по кръгове са уточнени, имайки предвид, че жребият премина по система „Бергер“ и съответните отбори получиха пореден номер преди началото за определяне на двойките на старта.
Програма за I кръг в Североизточна трета лига, сезон 2020/2021 г.: Устрем /Дончево/ – Септември /Тервел/, Интер /Добрич/ – Спортист /Ген. Тошево/, Черноморец /Балчик/ – Черноломец /Попово/, Шумен 2007 – Спартак /Варна/, Бенковски /Бяла/ – Лудогорец 3 /Разград/, Кубрат – Тополи, Доростол /Силистра/ – Светкавица /Търговище/, Ботев /Нови пазар/ - почива.