Неносене на маски от персонала и липса на дистанция сред клиентите са установените нарушения в заведения в Добрич и Балчик

В периода 1 - 21 юли служители на РЗИ са извършили насочен здравен контрол, съвместно с представители на ОД на МВР-Добрич, относно спазване на противоепидемични мерки в общо 14 ресторанти, питейни заведения и други в Добрич и Балчик.

Неносене на маски от персонала и липса на дистанция сред клиентите са установените нарушения в заведения в Добрич и Балчик

В 6 от тях са организирани празненства и културно мероприятие – Арт клас „Рисуване и вино“ в гр. Добрич. 



В два от проверените обекти е установено, че не се спазват противоепидемичните мерки, разпоредени от МЗ, като най-често срещаните нарушения са неизползване от персонала на защитна маска или друго защитно средство, покриващо носа и устата в закритите обществени места, както и неспазване на физическа дистанция от 1,5 м между лицата, на които се предоставят съответните услуги. 

Във връзка с установените нарушения са издадени до съответните лица 2 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки, едното от които е проконтролирано и изпълнено. Съставени са 4 акта за установяване на административни нарушения на отговорните лица.