Мъж на 63 години с COVID-19 е починал в добричката болница

Четири лица от новопотвърдените случаи са настанени в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добрич

Мъж на 63 години с COVID-19 е починал в добричката болница

Четирима мъже на възраст от 12 до 62 години и 9 жени на възраст от 19 до 73 години са новорегистрираните положителни случаи на коронавирус на територията на област Добрич в Единната информационна система. Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че от всички тези случаи четирима – един мъж и три жени, са приети за лечение в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добрич. Останалите пациенти – трима мъже и пет жени, са контактни на положителни. Една от жените е изолирана като положителен пациент след като по свое желание си е направила тест в частна лаборатория. Тези от пациентите, които не са в болница са на домашна изолация и лечение. Всички контактни лица са издирени и поставени под карантина. Сред посочените пациенти има един зрелостник – жена. От новорегистрираните случаи няма медицински персонал.



За един починал, съобщи д-р Ангелова, мъж на 63 години. Той е бил настанен за лечение в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение на МБАЛ Добрич. Мъжът е имал хронично заболяване.

Във връзка с изразеното безпокойство от страна на ръководството на МБАЛ Добрич Областният координационен щаб напълно подкрепя изразеното притеснение и също апелира да се спазват противоепидемичните мерки.