Контактните лица на 31-годишния мъж, заразен с коронавирус са с отрицателни резултати

Контактните лица на 31-годишния мъж, заразен с коронавирус са с отрицателни резултати
Всички контактни лица на 31-годишния жител на Добрич, за който информирахме, че е с положителна проба за COVID-19, са с отрицателни резултати. Той самият е в добро общо състояние.


Припомняме, че мъжът е работел в организиран колектив е с положителен резултат за COVID-19. Той е бил консултиран от специалист от Ковид сектора на МБАЛ - Добрич, поставен е под домашно лечение и изолация. В колектива, в който работи, са издирени всички контактни лица, взети са проби за изследване. В работните помещения е проведена дезинфекция. Днес стана ясно, че всички контактни лица на 31-годишния мъж са с отрицателни проби за коронавирусна инфекция. 


Областният управител и председател на Областния координационен щаб Красимир Кирилов отправя следния апел: „Във връзка с тиражирани от медиите в Добрич слухове за заболели от COVID-19 граждани, апелирам да не се всява излишно напрежение и паника сред населението с публикуване на информация, която не е потвърдена по официалния ред. В качеството си на председател на Областния координационен щаб и областен управител на област Добрич заявявам категорично, че няма да допусна, и при необходимост, ще потърся отговорност за разпространяване на слухове, които водят до стрес и напрежение в обществото. Информация относно всеки един потвърден случай на заразен с коронавирус се подава след като лабораториите, в които се правят изследванията на взетите проби от пациенти, бъдат качени в създадената Единна информационна система. Информация своевременно се подава към всички медии на територията на област Добрич за регистрираните в областта положителни случаи. В този труден момент не е необходимо да се търси сензация. Надпреварата от страна на медиите кой да бъде пръв в оповестяване на „новината“ не води до информираност на обществото. Не на последно място припомням, че здравословното състояние на всеки един гражданин, съгласно Закона за здравето, е лична информация и не е обект на публично достояние“.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+