Ромската общност в Добрич почисти част от квартал „Изгрев” след поройните дъждове

Десетки доброволци от квартал „Изгрев” в Добрич се включиха в инициатива по почистване на улиците, след силните дъждове в края на миналата седмица. Това съобщи за Добрич Онлайн представителят на ромската общност в града Живко Стоянов.

Ромската общност в Добрич почисти част от квартал „Изгрев” след поройните дъждове

След поройния дъжд на 13 юни част от канализационната мрежа в квартала се е запушила, а чакълът от улиците „Тракия”, „Малина”, „Виолета”, „Река Девня”, „Хризантема” и „Калина” се е свлякъл към новоасфалтираната улица „Детелина”. Когато дъждът спрял 40 души се обединили от идеята да почистят. Включили се доброволци от целия квартал, сред тях и много деца.



Почистването продължило 3 дни. Жителите на квартала събрали чакъла на ръка, защото тежката техника би разбила новата асфалтова настилка. От Общинското предприятие „Комуналстрой” помогнали с извозването на  събрания чакъл. По-късно доброволците събрали и битовите отпадъци, а от почистващата фирма "Еф Си Си" – Добрич измили улица „Детелина”.

Живко Стоянов от Ромската общност изказва своята огромна благодарност за съдействието на Общинското предприятие „Комуналстрой”, с управител Борислав Борисов, и на Калин Рачев и Веселин Лазаров от фирма "ЕФ Си Си – Добрич.