Гостилница „Стария Добрич” посреща с традиционна българска кухня в приятна обстановка под сянката на дърветата

Гостилницата в комплекс „Стария Добрич” гощава с вкусни ястия по традиционни български рецепти.

Гостилница „Стария Добрич” посреща с традиционна българска кухня в приятна обстановка под сянката на дърветата

Историята на заведението започва преди 8 години, като идеята е била Добрич да притежава едно хубаво, гостоприемно място с автентична българска кухня, която да доставя удоволствие на гражданите и гостите и да ги събира по различни поводи. 




Самият архитектурен комплекс определя и концепцията на гостилницата. Още щом човек пристъпи в „Стария Добрич” се пренася в по-стари времена/ епохата на възраждането, а традиционната кухня, която се предлага в ресторанта, съчетана с уникалната обстановка и спокойствието на самото място,  допринасят много за цялостното усещане за живота и бита на нашите предци. 

За да се запази и съхрани българското, трябва да се продължи традицията и да се отстоява, защото най-важното за един народ са неговите корени, споделя Нона Спиридонова - управител на гостилницата.


Продуктите, с които се приготвят ястията, са български от наши производители и ферми. Рецептите са стари и традиционни, в които се добавя щипка съвремие от всеки готвач, за да изненада клиентите и да им предложи нещо различно и още по-вкусно. 


В момента Гостилница „Стария Добрич” е с меню, в което са включени 40 от най-предпочитаните ястия, но на първо място си остава традиционният боб. Според Нона Спиридонова той е най-българското ястие и най-добре описва добруджанеца.  „Ежеседмично предлагаме боб в нашето заведение, защото държим да е прясно сготвен и да се харесва на хората. Тайната е, че бобът е добруджански, много вкусен и винаги с най-хубавите и пресни подправки”, споделя тя. 


90% от клиентите се доверяват на класиката, те поръчват шопска салата, пълнени пиперки с боб и прясно печено агнешко месо. Десертите са сезонни, според плодовете, които се предлагат на пазара и се променят всяка седмица. Едни от най-предпочитаните сладки изкушения са крем карамелът и домашният сладолед.  


Много известни личности са посещавали Гостилница „Стария Добрич”, сред тях доста артисти и музиканти. Актьорът Николай Урумов, когато има представления в Добрич, винаги избира приятната обстановка на стария град, за своята вечеря и престой в хотелската част.  „Всеки път всички ни хвалят и това, че идват техни колеги, когато са чули добрите отзиви за нас, е показателно, че си вършим добре работата”, споделя Нона Спиридонова. 


Най-важната съставка в една рецепта, е любовта и тя присъства във всяко ястие, сервирано в Гостилница „Стария Добрич”.