Георги Андреев: Целта ни е да отстраним молдовците

Като фаворит в първия мач определи Добруджа старши треньорът на отбора Георги Андреев. В неделя започва седмото поредно участие на мъжкия хандбален тим от Добрич в евротурнирите. На 9 октомври от 18.00 часа ХК Добруджа приема молдовския Улим-Алексия в зала "Русалка" в Добрич. Седмица след това пък е реваншът в Кишинев. Двата отбора са съперници за КНК. Ето какво сподели дни преди дългоочаквания от феновете на хандбала в Добрич мач старши треньорът на Добруджа Георги Андреев.

Георги Андреев: Целта ни е да отстраним молдовците

Добрич Онлайн: Г-н Андреев, готов ли е отборът на Добруджа за поредното си участие в евротурнирите?


Георги Андреев: Да, мисля, че сме готови. До първия мач остават още няколко дни. В тях имаме да свършим още работа, имаме да изчистим отделни елемемнти в играта ни. Напрактика до неделя ще сме напълно подготвени.

 

Добрич Онлайн: Какви са целите на ХК Добруджа в КНК?

Георги Андреев: На това стъпало на турнира целта ни е да отстраним Улим-Алексия от Кишинев. Напрактика това е шампионът на Молдова. Играли сме с тях, познаваме ги добре. През месец март бяхме на турнир в Кишинев. Мисля, че е възможно да ги отстраним.

 

Добрич Онлайн: Кой според Вас е фаворитът в двойката?

Георги Андреев: Трябва да разделим нещата на първи и втори мач. За първия, в Добрич, мисля, че ние сме фаворити за победата.

 

Добрич Онлайн: Какъв резултат в Добрич би ви удоволетворил, победа с колко гола разлика би била добра преди реванша?

Георги Андреев: Хандбалът стана много динамична и непредвидима игра. Ще търсим победа с възможно най-много голове разлика в наша полза, защото в такива турнири и 10 гола разлика също могат да се стопят.

 

Добрич Онлайн: Можем ли да постигнем една такава разлика в Добрич?

Георги Андреев: Бих казал, че не е невъзможно.

 

Добрич Онлайн: Очаквате ли това да стане и благодарение на подкрепата на феновете?

Георги Андреев: Естествено. Години наред ХК Добруджа се радва на гореща подкрепа. Безспорно имаме най-вярната хандбална публика в България.