Индивидуални здравословни менюта от Despov Healthy Food Bistro (ВИДЕО)

Храната, физическата активност и стресът в ежедневието са сред основните фактори, оказващи влияние на здравословния начин на живот.

Индивидуални здравословни менюта от Despov Healthy Food Bistro (ВИДЕО)

Това смята собственикът на „Despov Healthy Food Bistro“ Иво Деспов. Наблюденията му са, че повече хора са започнали да обръщат по-голямо внимание на храната, която консумират, както и на физическата активност по време на социалната изолация заради пандемията. 


„Все повече хора разбират, че е важно човек да е здрав. Хората, които са уязвими, са с наднормено тегло, не обръщат внимание на храненето и не се движат. Всички придружаващи заболявания, които са основен фактор за уязвимостта, предимно идват от нездравословния начин на живот“, каза Деспов. 

Според него не е трудно човек да обръща внимание и да се грижи за здравословното си състояние. Пълноценното хранене е сред основните фактори за добрия тонус. В забързаното ежедневие на човек не винаги му остава време да приготвя в домашни условия своята храна. В подобни моменти на помощ идва екипът на „Despov Healthy Food Bistro“, които възобновяват опцията за изготвяне на индивидуално за клиентите меню. То се приготвя според предпочитанията, физическото състояние и необходимия дневен прием на калории за съответния човек. Има възможност за направата на дневно или ежеседмично меню. 

„Включваме две или три хранения. Гледаме да направим две между 10 и 15 лева или три между 15 и 20 лв. Говоря за три основни хранения, с изчислени калории, индивидуални за клиента, и вкусовите му предпочитания. Съобразяваме се и с бюджета. Храната я приготвяме ние, нашите клиенти не се ангажират с нищо“, каза още Деспов.

В заключение той припомни, че от 18 май фитнесите започнаха работа. Той подчерта, че в „Max Gym Despov” всеки може да получи съвети за добра физическа активност.