ЧПГТП "Райко Цончев" в Добрич изпрати своите абитуриенти

Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" в Добрич изпрати своите петима зрелостници днес

ЧПГТП "Райко Цончев" в Добрич изпрати своите абитуриенти

Изпращането се проведе в открития ресторант на Летния театър. Всеки абитуриент присъства със своето семейство, с което стоеше и на една маса в заведението. 


Директорът на Частната профилирана гимназия  Маргарита Христова сподели, че са избрали да бъдат на открито не само заради пролетта и хубавото време, но и за да спазят изискванията на Министерството на здравеопазването и препоръките на Регионалното управление  на образованието. Тя пожела на завършващите здраве, както и да бъдат достойни хора. 

„За абитуриентите е голямо вълнение, все пак това се случва веднъж в живота. За тях е много важно и това, което следва – изпитите, реализацията, но все пак емоционалният момент няма как да бъде загърбен“, посочи още Маргарита Христова. 


Тази година абитуриентът Николай Колев получи ежегодната награда „Наследниците на Райко Цончев", учредена от правнука на патрона на гимназията - Боян Цончев. По традиция тя се връчва лично от него за постижения и добър успех. Тази година Боян Цончев не присъства на изпращането заради обявените мерки.  

Николай Колев сподели, че е приет във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" със специалност История, но обмисля да кандидатства в още учебни заведения. 


Абитуриентката Рая Иванова коментира, че ситуацията е вълнуваща, защото са организирали всичко много бързо. Тя е приета в Икономическия университет във Варна със специалност Туризъм. 

Класният ръководител на випуска Олга Иванова сподели, че всички петима зрелостници са отличници. По думите й това е знак за амбиция и желание да постигат високи резултати, както и да се реализират. 

„Пожелавам им попътен вятър, да бъдат много щастливи. Абсолютно съм сигурна, че са добри хора. С тях съм от осми клас. Бяха малки, несигурни, а сега вече са големи, млади хора. Ще ги запомня с това, че отстояват позициите си. Това е много хубаво в наше време“, каза преподавателят по Изобразително изкуство.

Екипът на Добрич Онлайн пожелава попътен вятър на зрелостниците от ЧПГТП "Райко Цончев".