Пътуваме до Сърбия и Гърция без карантина от 1 юни

Пътуваме до Сърбия и Гърция без карантина от 1 юни
Това заяви премиерът Бойко Борисов след Четиристранната среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка и по инициатива на Борисов

Пътуваме до Сърбия и Гърция без карантина от 1 юни. Очаква се решението на румънския парламент. Това заяви премиерът Бойко Борисов след Четиристранната среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка и по инициатива на Борисов.


"Трябва да се научим да живеем с вируса. Предупрежденията, които валят към нас са от достатъчно сериозни институции", каза той.


Той, президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъдиха облекчаването на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19. Целта е да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време - като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на коронавируса.


Във видеоконференцията участваха и министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.


Източник: nova.bg


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+