Млади таланти от Студио „Сарандев“ с престижни награди от онлайн изданието на Международния фестивал ”Abanico” 2020

Млади таланти от Студио „Сарандев“ с престижни награди от онлайн изданието на Международния фестивал ”Abanico” 2020
Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, взеха участие в Международния фестивал за популярна музика и танц на испански език и други романски езици ”Abanico”2020.

Тазгодишното девето издание на фестивала трябваше да се проведе в София на 4 и 5 април, но ситуацията с COVID -19 принуди организаторите да го трансформират в онлайн конкурс. 


Преслава  Тодорова участва с френска и българска песен и грабна Гран при в III възрастова група с постигнат най-висок резултат. Мартин Стоянов е с първо място за най-добро изпълнение на италианска песен, първо място за най-добро изпълнение на българска песен и първо място в комплексното класиране.


Международният фестивал „Абанико“ по традиция е със силно чуждестранно участие. Тази година в онлайн изданието можем да видим млади поп изпълнители от много държави, като България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Кипър, Италия, Румъния, Испания, Португалия, Гърция, Полша, Украйна, Беларус, Колумбия,Куба, Молдова, Русия, Естония, Великобритания и др. Участниците са разпределени в 5 възрастови групи. 


Събитието е част от календара на столичните културни събития с партньорството на Община София - район Оборище! Организатор на конкурса е Музикална агенция Artvoices - представител за България в Алианс на международните фестивали /ALFA и  сертифициран член на WAPA /Световна асоциация за изпълнителско изкуство/.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+