Марияна Драгнева от Добрич е номинирана за календара на Алианса на българските акушерки

Марияна Драгнева от Добрич е сред номинираните 42 акушерки от цялата страна, които имат възможността да станат част от Календара за 2021 година на Алианса на българските акушерки.

Марияна Драгнева от Добрич е номинирана за календара на Алианса на българските акушерки

Тя е акушер с дългогодишен опит в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, ръководител е и на училище за бъдещи родители и представител за нашия град на Алианса на българските акушерки. През 2013 година Марияна Драгнева открива училището за бъдещи родители, защото усеща необходимостта им да се подготвят за очакваното бебе по един различен начин. Първата й среща с жени в училището е на четвърти март преди седем години. Освен пълноценни разговори и знания, Марияна дава на бъдещите майки подкрепа и приятелство.


"Раждането на всяко бебе е чудо, наречено живот, но магията е в доверието и любовта, с която се посреща", споделя тя.  

Снимките на номинираните дами, които помагат на новият живот да се роди, са публикувани във фейсбук страницата на Алианса на българските акушерки. Коя ще има честта да стане част от календара за 2021 година се определя от гласуване, чрез харесване в социалната мрежа. 

Всеки, който желае да подкрепи Марияна Драгнева, може да го направи като постави лайк под снимката й в страницата на организацията. Крайният срок за гласуване е 20 май, като на 22 май ще бъдат обявени снимките, които ще бъдат включени в изданието. 

Календарът ще бъде представен по време на Академията за акушерки 2020, която тази година ще се проведе в началото на месец ноември в Пловдив. Той ще бъде пуснат и в продажба с благотворителна цел.