Общинските съветници от ГЕРБ (СДС) дариха лични предпазни средства за екипа на ЦСМП в Добрич

Това съобщиха от пресцентъра на политическата партия

Общинските съветници от ГЕРБ (СДС) дариха лични предпазни средства за екипа на ЦСМП в Добрич

Групата общински съветници от Местната коалиция ГЕРБ (СДС) в ОбС Добрич и заместник-областният управител Красимир Николов са направили поредно дарение за медиците, които работят на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавируса. Те са закупили предпазни средства за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Добрич – маски с висока степен на защита и латексови ръкавици.


Дарението е било връчено от Красимир Николов и общинските съветници Зорница Михайлова и Детелина Николова и получено от директора на ЦСМП д-р Огнян Господинов и екипа му. 

Още с обявяването на извънредното положение  групата на МК ГЕРБ (СДС) в ОбС е взела решение да заделят една трета от възнагражденията си като общински съветници и да ги насочват за дейности, свързани с борбата с COVID-19.

Дарение е било направено на Отделението по инфекциозни болести. Очаква се да пристигне апарат за дихателна вентилация на стойност 37 000 лева, който ще бъде предоставен на МБАЛ-Добрич. Предстои да бъдат доставени 10 инфузионни стойки за ОАРИЛ.

Д-р Господинов е информирал за хода на реализацията на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по Оперативната програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, по който спешната медицинска помощ в област Добрич получава нови линейки и предстои обновяване на базата й.