Две рецепти за уникални яйца

Искате ли да имате уникални яйца на трапезата за Великден, днес е последният ден, в който можете да ги боядисате.

Две рецепти за уникални яйца

Предлагаме ви две рецепти, които ще превърнат яйцата ви в неповторими шедьоври.



Сложете фини акценти с ориз


За да изпълните тази рецепта, трябва да си осигурите боя за сладкиши в различни цветове, 1,5 ч.ч. ориз, яйцеварка или тенджера, 3 малки целофанови плика.

Яйцата трябва да са горещи, затова, докато се варят, пригответе разноцветния ориз. В целофановите пликчета изсипете по ½ ч.ч. ориз. Разредете боята в малко гореща вода. Концентратът трябва да е наситен. Добавете в чашите малко оцет. В пликовете с ориза налейте по 3 ч.л. цветен разтвор. Стръскайте, за да се оцвети равномерно оризът. Извадете яйцата от горещата вода и ги поставете едно по едно в пликовете. Завийте всяко яйце в ориз и завържете плътно плика.

Оставете яйцата така известно време: колкото по-дълго, толкова боята ще е по-ярка.

Гарантирайте си мраморна шарка с растително олио



За да получите мраморни яйца, вземете боя за сладкиши в тъмни и светли тонове, слънчогледово олио, порцеланови купички.

Сложете сварените яйца за няколко минути в разтвора с боята за сладкиши в светъл цвят. Когато те придобият нужния тон, извадете ги и ги обтрийте със салфетка, за да изсъхнат. В купичката с тъмна боя добавете по 1 с.л. растително олио. Разбъркайте без да разбивате, но така, че масленото петно да стане на отделни капчици. Потопете оцветеното в светла боя яйце в тъмната боя и с кръгови движения го потъркаляйте в разтвора и веднага извадете. За да се получи мраморният ефект с нежно преливане, топете яйцата в маслената смес само веднъж.