Ромската общност в Добрич подпомогна близо 300 семейства в нужда за Великден

Ромската общност в Добрич дари хранителни продукти за Великден на над 300 семейства в неравностойно положени в квартал „Изгрев”.

Ромската общност в Добрич подпомогна близо 300 семейства в нужда за Великден



За втори път тази седмица роми от Добрич се обединяват в благородната кауза да помагат. Припомняме, че в четвъртък те дариха близо 7000 лева на Многопрофилната болница за активно лечение в града. Днес ромската общност раздаде и пакети с хранителни продукти на хората в неравностойно положение в кв. „Изгрев”. 


„Доброто дело е точно в навечерието на този хубав и свещен празник Великден. Тези продукти ще достигнат до трапезите на гражданите в нужда и те ще имат нещо за хапване на празника”, заяви местният ромски лидер Живко Стоянов, който е един от организаторите на инициативата. 


В благородната кауза се включиха дарители както от Добрич, така и от Германия. Събраните средства са в размер на 3 000 лева, с тях бяха закупени хранителни продукти от първа необходимост. Днес  Стоянов, заедно с другите организатори Сезгин Карани, Алкин Реза, Аджарето Герман и доброволци подготвиха торбичките и ги раздадоха на семействата в нужда. Всеки хранителен пакет съдържа ориз, боб, леща, олио, захар, брашно, сол и макарони. 


„Искаме да помогнем на хората, които са безработни, които отпаднаха от всички сфери. Правим го и за да нормализираме и предпазим град Добрич от бунтове на социално слаби хора”, заяви представителят на ромите в Добрич Живко Стоянов. Той изказа своята благодарност на дарителите, станали съпричастни с каузата. „Нека Бог да пази България и всички нас”, каза в заключение той.