Класическа победа на Добруджа над Спартак

Кяшиф Фахрединов, Павлин Тодоров и Венци Желев се разписаха за успеха на Добруджа в дербито срещу съседите от Спартак (Варна). Добричлии записаха втора поредна победа в първенството и се утвърдиха на седмата позиция.

Класическа победа на Добруджа над Спартак

В мач от 8 кръг на Източната Б група Добруджа победи Спартак (Варна) с 3:0 пред над 1000 зрители на стадион "Дружба" в град Добрич.


 

Първата възможност в срещата се откри пред гостите в 6 мин., но бранителят на Добруджа Младен Димитров се намеси решително и изчисти топката от голлинията.

 

В 13 мин. Недко Ангелов стреля опасно след корнер, ударът му попадна в гредата, но при добавката от малък ъгъл Кяшиф Фахрединов откри за Добруджа.

 

Малко след това Филип Филчев изпробва рефлекса на вратаря на Спартак Генко Славов с топовен изстрел от фаул от над 30 метра.

 

8 минути преди почивката голмайсторът до този момент Фахрединов записа и асистенция. Той подаде по земя на непокрития в наказателното поле на варненци Павлин Тодоров и централният нападател на Добруджа покачи на 2:0.

 

В 74 мин. Латин Венков получи втори жълт картон и гостите от Варна трябваше да доиграят мача с човек по-малко.

 

В 82 мин. левият бек Николай Илиев проби по фланга, центрираната топка триково бе пропусната от Павлин Тодоров и така Филип Филчев изскочи на стрелкова позиция, но ударът му бе отразен от вратаря на Спартак.

 

Жълто-зелените все пак успяха да се възползват от численото си предимство и да направят резултата класически 3 минути преди края. Новото попълнение Николай Станков записа асистенци при дебюта си с екипа на Добруджа. Той подаде на Венци Желев, който много технично отбеляза изключително красив гол и хвърли в екстаз зрителите на стадион "Дружба".

 

След тази победа с 3:0, Добруджа вече събира 10 точки и се затвърди на седмото място в Източната Б група.

 

Феновете на Добруджа се насладиха на класическа победа в съседското дербиФеновете на Добруджа се насладиха на класическа победа в съседското дерби