През всички градски КПП-та в Добрич се пропускат автомобили само по неотложни причини

Всички контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните артерии на Добрич работят, органите на реда пропускат само граждани, които имат основателна причина за пътуване и представят нужните документи. Това установи проверка на Добрич онлайн.

През всички градски КПП-та в Добрич се пропускат автомобили само по неотложни причини



Ситуацията е спокойна, към момента не се образуват опашки от автомобили, които чакат да бъдат проверени.  Гражданите са спокойни и спазват указанията на служителите на МВР. По време на проверката ни бяха върнати два автомобила, за чието движение шофьорите не дадоха уважителна причина. Пътуванията на повечето хора бяха свързани със закупуване на лекарства, посещение на лекар в друг град и по работа. 


Припомняме, че във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването, която влезе в сила на 21 март, бяха създадени шест контролно-пропускателни пункта на влизане и излизане от Добрич.


През КПП-тата  се пропускат пътуващи само по неотложни причини - трудово естество, здравословни причини, завръщане у дома, които се удостоверяват със служебна бележка от работодател или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност.


Контролно-пропускателните пунктове са на изходите за Варна, Албена, Балчик, Ген.Тошево, в края на квартал "Рилци" и по посока с. Владимирово.