Краят на света се отлага

Извънземното нашествие и глобалната катастрофа, планирани за декември 2012, се отлагат. Причината е, че прочутата комета на Еленин, която трябваше да се доближи до Земята точно тогава и да доведе до апокалиптичен край, най-вероятно напълно се е разрушила.

Краят на света се отлага
Кометата C/2010 X1 няма да долети до точката на максимално сближаване със Земята, съобщава за РИА-Новости нейният откривател Леонид Еленин.
 
По всяка вероятност тя е напълно унищожена, за което се съди по липсата й на снимките на космическата слънчева обсерватория SOHO, обяснява руският астроном и допълва, че вероятно с наземните телескопи ще могат да се видят части от нея през октомври, но цялостта й вече е изгубена.
 
Кометата на Еленин бе открита през декември 2010 и събра изключителна популярност заради очакванията да се приближи максимално близо до Земята точно в средата на декември 2012.
 
Това, че съвпадат датата до пресечната точка и датата на края на света според календара на маите, пък стана причина конспираторите да обявят, че именно Елениновата комета ще донесе със себе си глобалната катастрофа.
 
Е, ако е така, то значи краят на света се отлага.