Добруджа победи лидера в групата

Добруджа победи драматично лидера до този кръг в Източната Б група Черноморец (Поморие) с 2:1.

Добруджа победи лидера в групата

Мачът се игра на стадион "Дружба" в град Добрич.


 

Още в 9 мин. Филип Филчев се възползва от грешка на отбраната на Черноморец и показа головия си нюх, откривайки резултата.

 

Последваха две добри възможности за гостите от Поморие, но стражът на Добруджа Николай Марков се намеси решително и опази вратата си.

 

В 29 мин. Филип Флоров от малък ъгъл можеше да покачи аванса на добричлии, но ударът му срещна гредата.

 

В 35 мин. левият бек Николай Илиев центрира към Павлин Тодоров и централният нападател на Добруджа с глава се разписа за 2:0.

 

През второто полувреме и двата отбора достигнаха до добри положения, но най-интересното се случи в заключителните минути.

 

10 минути преди края Славомир Илиев излезе сам срещу вратаря на Черноморец и бе фаулиран от стража на гостите на метър пред наказателното поле. Вместо обаче вратарят да получи директен червен картон за нарушението, което извърши, главният съдия Веселин Гацев се подигра с добруджанци и показа жълт картон за симулация на Славомир Илиев. Футболистът вече имаше един жълт картон и бе отстранен от игра.

 

Реферът се намеси и в 88 минута, отсъждайки дузпа за гостите заради рикоширала в ръката на Явор Колев топка. Станимир Митев бе точен от бялата точка и върна интригата.

 

Макар и с човек по-малко добруджанци задържаха този резултат - 2:1.

 

Така Добруджа събра 7 точки от първите 7 кръга.