7 години затвор получи добричлия за държане на наркотици на стойност над 16 хил. лв.

Наказание от 7 години лишаване от свобода и глоба в размер на 20 хил. лв. наложи Окръжен съд – Добрич, на 28-годишния Андриан Ат. К. от Добрич.

7 години затвор получи добричлия за държане на наркотици на стойност над 16 хил. лв.
Той бе признат за виновен за това, че през периода 28-30.09.2010 г. в Добрич, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, като на 28.09.2010 г. в лек автомобил „Мерцедес” е държал 70 броя таблетки метилен-диокси-метаамфетамин с общо тегло 14,013 гр. на стойност 350,33 лв., а на 30.09.2010 г. в избено помещение, намиращо се в жилищен блок е държал амфетамин и марихуана на обща стойност 16 346,63 лв.

Окръжен съд – Добрич, осъди Андриан К. на 9 години лишаване от свобода и глоба от 20 хил. лв. Съдебният състав намали наказанието с 1/3 предвид изискването на реда, по който протече съдебното производство – съкратено съдебно следствие. Съдът постанови той да изтърпи 6 години лишаване при строг затворнически режим. Съдът групира това наказание с наложеното на Андриан К. 5 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 лв. по друга присъда от 2010 г. Определеното общо наказание от 6 години лишаване от свобода бе увеличено с 1 година, предвид интензивната престъпна дейност на лицето.

Окръжен съд – Добрич, конфискува в полза на държавата лекия автомобил „Мерцедес”, с който са превозени наркотични вещества, документите му, намерени в него цигари без бандерол и открити в избено помещение в дома на осъдения две електронни везни.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че 28.09.2010 г. Андриан К. отишъл със собствения му лек автомобил „Мерцедес” модел „А 140”, който шофирал, без да притежава Свидетелство за управление, във варненския квартал „Аспарухово”. Посетил къща там и взел найлонов плик с цип, в който имало хапчета. Той поставил плика в ниша, намираща се под волана на автомобила и потеглили към Добрич. При връщането в Добрич колата била спряна за проверка на полицейски пункт. Първоначално Андриан не се подчинил на подадената му команда и продължил да се движи напред. Пътят му бил препречен от полицай със служебен автомобил и подсъдимият бил принуден да спре. При оглед на „Мерцедеса” служителите на реда иззели 4 кутии цигари без бандерол, множество празни найлонови пликове и плика с хапчетата. Автомобилът бил иззет, а Андриан бил задържан. На 30.09.2010 г. служителите на реда извършили оглед на коридора към избеното помещение, ползвано от подсъдимия. В ниша в стената била открита полиетиленова торбичка с общо 9 по-малки торбички с амфетамин и мархуана, отделно било намерено найлоново пликче с марихуана. В избеното помещение на Андриан били открити още опаковки с наркотични вещества и две електронни везни.

Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.