Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3
Президентът Румен Радев остро критикува управлението и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Той направи обръщение към нацията в присъствието на администрацията си и вицепрезидента Илияна Йотова.


Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи, посочи държавният глава. 


Президентът заяви и че от три години призовава правителството да работи за хората. Държавният глава поясни, че призивите му властта да работи ефективно и в интерес на народа, не са в качеството му на политически опонент на управлението. Правя го като държавен глава с мисъл и грижа за бъдещето на България. Радев обаче вижда липса на воля за реформа и борба с корупцията. Никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции, отсече държавният глава.


Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива, смята Радев. По мнението му бедността и неравенствата се задълбочават, докато се прокарват лобистки интереси през законите. Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта, подчерта Румен Радев. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация, смята още президентът.


Страната ни е в парализа на цели обществени системи и институции. Кабинетът отказвал да понесе отговорност за кризата в Перник. Чужди медии разкрили вноса на чужд боклук.


България не е бунище, изтъкна Румен Радев. Кабинетът тихомълком прокарва промени във валутния борд, каза той. Търгува се дори с национален суверенитет, смята още президентът.


На всичко това трябва да се сложи край, настоя държавният глава. Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество, обяви президентът. Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи, допълни Радев.


В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас, увери президентът. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала, смята Румен Радев. Бъдещето той вижда в смелите и достойни българи, младите, просветените, възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродят отечеството.


"Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България", призова той в края на своето обръщение.


Източник: NEWSBG
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+