Кукленият театър в Добрич представя първа премиера за тази година

Кукленият театър в Добрич представя първа премиера за тази година
„Сън“ е първата премиера на Държавния куклен театър за 2020 –а година, съобщават от културната институция.

На 24 януари от 18 часа на сцената на кукления театър ще излязат Ренета Николова, Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов, за да представят постановката, чийто режисьор е Румен Куртев. Със сценографията и куклите е ангажирана Елисавета Качулева, автор на музиката е Пламен Мирчев - Мирона.


"Никое щастие не бива да се гради върху чуждото нещастие" - това е посланието на автора на "Сън" Магда Борисова, която също ще пристигне в Добрич, за да присъства на премиерата.


Както подсказва заглавието, действието се развива в Страната на сънищата. Всеки сън е една произволна субективност. Чрез нея човек прекрачва границите на реалността.  Тук героите осъзнават, че се намират в сън и желаят да прехвърлят мост между сън и реалност. Тони бърза да се срещне с краля на Страната на сънищата, който може да сбъдне хубавите сънища. Тони има няколко прости желания: майка му да има сладък живот, защото все се оплаква, че и горчи, да имат достатъчно пари и той да задържи кучето Ралф. По пътя си среща феи и митични същества, научава се как да се пребори с кошмарите и страховете си. Помага на изпаднало в беда създание въпреки огромния риск да закъснее за срещата с краля и неговите желания да останат неизпълнени, защото никое щастие не бива да се гради върху чуждото нещастие, споделя авторът на пиесата Магда Борисова.


 А в края на едно такова пътуване човек научава много за себе си и спътниците си. Когато стигат в двореца на сънищата, Тони е изправен пред трудно решение. Той трябва да избере само  едно от трите си желания – или сладкия щастлив живот, или кучето, или парите.


В тази пиеса - феерия, адресирана сякаш само към децата, авторът Магда Борисова засяга редица теми на достъпен за младата аудитория език.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+